Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

466 014 182
737 287 287 (pro lékaře)

O nás

Odběr PCR před nástupem na invazivní vyšetření koronárních tepen cestou stacionáře

4.5.2020

Chceme maximální bezpečí pro pacienty i personál!

Před nástupem na invazivní vyšetření koronárních tepen cestou stacionáře, provádíme den před plánovaným výkonem odběr PCR na vyšetření COVID-19.

Odběr PCR není nijak zvláštní zákrok, je to vlastně výtěr z nosu (nosohltanu).

Při  telefonickém objednávání na koronarografii (KG) praktickým lékařem či kardiologem, je pacient informován o nutnosti odběru PCR, výtěru z nosohltanu. Negativní výsledek v den vyšetření (KG) nesmí být starší 48 hodin. Pokud nemůže praktický lékař či kardiolog toto zajistit, domlouvá telefonicky výtěr naše dokumentaristka přímo s nemocným a zároveň stanovuje termín výtěru naším pracovištěm i termín koronarografie. Pacient je zároveň informován, jak bude vše probíhat. V případě pozitivity na COVID -19 je elektivní koronarografie odložena a pacient je o tomto telefonicky informován.

Odběr PCR (respektive výtěr) se provádí před vchodem do Kardiologického centra AGEL nejčastěji přímo skrz okénko auta. K tomuto účelu jsme vyhradili parkovací stání. Pacient nevystupuje, stejně, jako je tomu ve všech odběrových stanech.

Výtěr provádí zkušená, zaučená sestra, opatřená kompletním ochranným oděvem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: