Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

466 014 182
737 287 287 (pro lékaře)

O nás

Živě přenášené zákroky nabídl Workshop české intervenční kardiologie v Pardubicích a v Hradci Králové

25.4.2024

Hradec Králové, Pardubice 24. dubna 2024: Již 33. Workshop České asociace intervenční kardiologie (ČAIK) se konal v druhé polovině dubna na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové. Jde o třídenní vrcholnou akci české intervenční kardiologie s mezinárodní účastí.

Česká intervenční kardiologie je uznávána celosvětově pro svou odbornou úroveň a vysokou dostupnost péče. Každoroční Workshop je příležitostí k výměně zkušeností mezi kardiology z 22 českých a 6 slovenských katetrizačních laboratoří za účasti špičkových evropských odborníků. Poprvé v historii byly prezentovány živé přenosy katetrizačních výkonů z Fakultní nemocnice Hradec Králové a Kardiologického centra AGEL v Pardubicích. Pro prezentaci byly vybírány nejobtížnější srdeční intervence, které díky živé interakci mezi operatéry a posluchači mohou přinášet nejvíce nových podnětů a zkušeností. V teoretické části programu byly prezentovány nejnovější trendy současné intervenční kardiologie a kardiochirurgie, které v letošním roce pronikají do české kardiologie. Patří sem především nastupující intervenční léčba plicních embolií, použití mikroaxiální srdeční pumpy pro léčbu šokových stavů nebo nové typy robotických operací srdce.

 „Považuji za čest, že 33. Workshop intervenční kardiologie byl poprvé v historii pořádán spoluprací Kardiologického centra AGEL a hradecké Fakultní nemocnice, a byl hodnocen velmi vysoko po odborné, organizační i společenské stránce. Jsem rád, že naše centrum a jeho lékaři a sestry potvrdili vysokou profesionalitu ve svém oboru a upevnili svůj kredit v české kardiologické komunitě,“ doplnil MUDr. Ivo Varvařovský, Ph.D., vedoucí lékař invazivní kardiologie Kardiologického centra AGEL v Pardubicích.

Živé přenosy z operačních sálů se staly i přes svou technickou a finanční náročnost standardem vzdělávacích akcí v intervenční kardiologii. Umožňují ukázat reálný průběh léčby těch nejtěžších srdečních onemocnění a dovolí vidět způsobe řešení neočekávaných situací. Vyžadují proto nejen kvalitní a spolehlivé technické zázemí (instalace potřebné techniky k on-line přenosům trvala asi 8 hodin, zajišťoval ji tým 10 techniků), ale především musí být na sále přítomni špičkoví lékaři. Na přenosech se vedle lékařů ze společnosti AGEL účastnily i české špičky tohoto oboru a diváci mohli pozorovat práci prof. MUDr. Petr Kalu, Ph.D., MUDr. Otu Hlinomaze, CSc. a MUDr. Martia Poloczeka, MBA, spolu s MUDr. Milanem Plívou, MUDr. Tomášem Lazarákem a MUDr. Alešem Králem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: